02120

DifferentielGPS
home

Program Oversigt

Vi har lagt en vis vægt på at skabe en cross-platform løsningen uden at dette dog var et ultimativt krav. Da den ene af os (Bjarne) helst undgår at arbejde under noget som helst andet operativ-system end hans elskede Mac OS X, har han nok være primus motor i denne proces.

Løsningen er bygget op på de følgende tre moduler som illustreret herunder:

Server

interface
interface
...
interface

Konvertering

Database

MySQL

Klient

Interface

analyse
analyse
...
analyse

Server
Serveren består af to typer moduler:
Interface, som er moduler der implementerer interfacet til ydre enheder. Disse moduler leverer så alle den samme type datastrøm videre til konvertering.
Konvertering. Dette modul tager sig af kontrol, konvertering og lagring i databasen af datastrømmene fra de forskellige interfaces. Hvert interface polles løbende efter tur for at se om der skulle være data.
Database
Dette er simpelthen en standard MySQL database sat op med de nødvendige databaser og tabeller såvel som de nødvendige rettigheder for hhv Server og Klient til at tilgå databasens resourcer.
Klient
Klienten består af to typer moduler:
Interfacet. Dette knytter de forskellige moduler til analyse af data fra databasen sammen med denne. Al tilgang til databasen og administration af denne forbindelse foregår her. Endvidere vælger brugeren her hvilke analyse-moduler, der skal benyttes.
Analyse. I disse moduler foregår den egentlige analyse af data fra databasen. Hvert modul er et helt selvstændigt program, som 'bare' plugges ind. Al adgang til databasen fra modulerne foregår dog gennem den forbindelse, som Interfacet opretholder.

Fordelene ved denne struktur er mangfoldige:

  • Server. Det er muligt at opstille servere mange steder og logge alle disses dataindsamlinger til den samme database. Dette gør det f.eks muligt at sammenligne geografiske forskelle i de modtagne data fra den samme kilde/leverandør.
  • Database. Da der benyttes et standard produkt kan dette administreres som sædvanligt. Der skal derfor ikke udvikles nogen specifik speciel løsning til at administrere de indsamlede data. Da det altid er umuligt at forudsige hvilke administrative problemer, der kan optræde i daglig brug, ser vi det som en stor fordel at benytte et standard produkt på dette sted i løsningen.
  • Klient. At adskille denne fra de andre moduler gør det muligt at foretage analyser ligegyldigt, hvor man er placeret geografisk. Og man er heller ikke begrænset til en enkelt klient, men flere brugere kan hver foretage sin helt egen analyse i parallel.

home