vi er her !!!

02120

DifferentielGPS
home

RS-232

Installering af RS-232 viste sig at være lettere problematisk. Vi ønskede en cross-platform løsning, hvilket Sun viste sig ude af stand til at levere. Vi valgte derfor at installere rxtx-2.1-7pre17 som er et serielt bibliotek uden afhængighed af Suns comm.jar.

Mac OS X

Sun's CommAPI (namespace javax.comm) findes simpelthen ikke til Mac OS X. Og rxtx findes ikke som en pre-kompileret installation, så den måtte installeres direkte fra kildekoden. Vi fik den til at fungere korrekt på følgende måde: Download enten rxtx-2.1-7pre17 eller rxtx-2.1-CVS-20050120. De burde så kunne bringes til at installere med den traditionelle trio: ./configure , make , sudo make install , men under Mac OS X skal installationen åbenbart foretages manuelt. I det hele taget stinker dokumentationen til Mac OS X virkelig grelt med en hel del af den værende totalt forældet og særdeles manglefuld.

 1. ./configure
 2. rediger Makefile
  find linjen abs_srcdir = $(TOP)/. og fjern /. fra denne
 3. make - hvilket giver en compileringsfejl
 4. i mappen powerpc-apple-darwin7.8.0 omdøbes SerialImp.lo til SerialImp.o
 5. make
 6. i mappen powerpc-apple-darwin7.8.0 omdøbes libSerial.jnilib til librxtxSerial.jnilib
 7. installer ved at kopiere RXTXcomm.jar og powerpc-apple-darwin7.8.0/librxtxSerial.jnilib til /Library/Java/Extensions/
 8. lav en mappe til låse-filer: sudo mkdir /var/lock ; sudo chmod 777 /var/lock

Det ser simplethen ud til at de for Mac OS X specifikke modifikationer i configure.in ikke - eller i hvert fald kun delvist - bliver udført. Det forsøgtes at modificere configure.in uden success. Vi ved simpelthen ikke nok om configure processen til at kunne finde fejlen.

Windows XP

Der er pt følgende problemer under Windows XP:

 • rxtx er åbenbart kun i stand til at se de første 9 serielle porte. Med et serielt kort med to porte og så USB-tingen er der alt i alt 10. Windows XP selv viser at det har set alle portene.
 • På laboratorie maskinen kan rxtx ikke modtage data. Det fungerer derimod upåklageligt på en bærbar med Windows XP. Dette tyder på, at der er begrænsninger for hvilke omstændigheder RXTX virker under. Da der således kan være kompatibilitetsproblemer ...

For at få javax.comm til at virke under Windows XP skal driveren indlæses med følgende kode:

String drivername = "com.sun.comm.Win32Driver";
try
{
  CommDriver driver = (CommDriver) Class.forName(drivername).newInstance();
  driver.initialize();
}
catch (Throwable th) {}

Dette er ikke dokumenteret på Suns officielle java website. Denne information måtte findes på Internettet i dokumentet: http://gear.spsu.edu/files/gear_javelin_experience.doc. Under Mac OS X synes det at være fløjtende ligegyldigt hvorvidt denne stump kode (passende tilpasset) er til stede.

rxtx

Ovenstående problemer er rapporteret (23/03-2005) til rxtx mail listen.


home