vi er her !!!

02120

DifferentielGPS
home

WebDAV

Vi har valgt at benytte en webside med WebDAV til vores dokumentation af følgende årsager:

  • dokumentationen er konstant tilgængelig
  • der kan redigeres i den ligegyldigt, hvor man er
  • det er nemt at henvise alle interesserede parter til den for kommentarer
  • der er understøttelse af WebDAV direkte i både Mac OS X og Windows XP; desuden findes der klient programmer til begge OS.

Bagenden er Apache 2.0.x med PHP 5.0.x. Der er implementeret et simpelt CMS system baseret på at PHP analyserer mappe- samt filnavne og så danner strukturen på af disse. Det gør det så nemt at modificere dokumentationen idet dette så simpelthen består i at modificere denne struktur på passende vis. Det er ikke lavet helt fra bunden til dette projekt, men er baseret på simple modifikationer af hvad en af os (Bjarne) lavede til sine undervisningsnoter til kursus 34531. Det eneste nye under Solen er implementeringen af WebDAV.

Der blev også kigget på en wiki-løsning, men det fandtes for indviklet at få dette op at stå så det var simpelt at redigere i både struktur og indhold med den ønskede fleksibilitet.

Mac OS X

Under Mac OS X er WebDAV implementeret som det bør være. En WebDAV mappe bliver behandlet fuldstændigt som enhver anden mappe i Finder, og man kan faktisk ikke på overfladen se forskellen. Eneste problem kunne være mht låsning af filer, hvor Mac OS X ikke låser resourcen andet en lige præcist i de øjeblikke, hvor der skrives til / læses fra filerne. Man får så selvfølgelig det velkendte synkroniserings-problem, som opstår, når mere end en person redigerer i en fil på samme tid, hvorved rettelser kan gå tabt. Mac OS X skaber også en en skjult fil for hver fil/mappe på serveren fuldstændig i tråd med Mac OS X filsystemet, hvor man har en data-gren (den synlige fil) og en resource-gren (den usynlige fil) indeholdende diverse information om filen (icon, realtioner til programmer, etc). Dette kan give problemer når man downloader en hel mappe med java-kode, idet også de usynlige filer har java-endelsen. Hvis man ikke er opmærksom på dette, så man regelmæssigt sletter disse fra mapper med kildekode, får man problemer under Windows, da disse filer ikke er usynlige under Windows.

Der findes også et tredje parts klient-program under Mac OS X [i1001], hvor resourcerne bliver låst, når man tilgår dem. Her skal man så passe på med at få dem op låst op (frigjort) igen, når man er færdig. Ellers får man et seriøst deadlock, der kun kan håndteres med administrativ adgang til webserveren.

Windows XP

Man skal passe lidt på hvordan man tilgår en WebDAV server. Der er to måder: hvis man bare indtaster URLen, så bliver den behandlet som en almindelig webside. Man skal derfor først definere WebDAV serveren som et netsted i Windows Explorer.


home